Hvorfor de spanske fotballagene er bedre enn sine europeiske rivaler

 

Hvorfor er de spanske fotballagene er bedre enn sine europeiske rivaler?

Barcelona og Real Madrid sin vedvarende suksess det enkelt å forstå. De er de to rikeste fotball klubbene i verden med kapasitet til å kontinuerlig investere i verdens beste spillere.

Men det har også en drip-down effekt som øker standarden på ligaen. Andre klubber har erfaring med å møte de beste i verden minst fire ganger i sesongen. Å reise for å spille mot de beste lagene Italia, Tyskland eller England har å by på, er ikke nær så intimiderende som et besøk til Camp Nou eller Santiago Bernabeu.

Videre presses mange dyktige spillere brakt gjennom av Barcelona og Real-akademiene ut av konkurransen de står overfor, for å så deretter gå inn med kontrakt med andre spanske klubber. Det spanske landslagets suksess i å vinne tre påfølgende store turneringer mellom 2008 og 2012 var basert på "tiki-taka" kort forbipassestil, som også ofte er forbundet med Barcelona.

"Fotball i Spania er et veldig teknisk spill. Den beste fotballen er her," sa Manchester Citys leder Manuel Pellegrini, som ble dumpet ut av Champions League-semifinalen av Real Madrid. Likevel er det taktisk utvalg av en rekke dyktige trenere som har jobbet for spanske lag i europeiske konkurranser.

Diego Simeones Atlético Madrid kunne ikke være mer imot Barcelona-modellen når det gjelder stil, men deres stødfaste defensiv struktur har stiftet Europas beste lag. Real Madrid, Sevilla og Villarreal er alle dødelige på motangrep, Athletic Bilbao - kongen i set-piece. Denne variasjonen gjør spanske lag langt mer uforutsigbare enn mange av de europeiske rivalene.

Mens Barca og Madrid kan regne med sine multi-million euro budsjetter, må resten fortsatt konsekvent selge sine beste spillere til Spanias to store lag, eller i økende grad Englands Premier League.

Atlético var tidligere serielle brukere av det nå forbudte tredjeparts eiersystemet, men fortsetter å bringe talent fra Portugal og Sør-Amerika takket være deres nærme bånd med den portugisiske superagenten Jorge Mendes.

Ved å ”produsere” sin egen førsteklasses fotballtalenter sparer klubben definitivt penger i det lange løp, men fremmer også en holdning og ånd som ofte mangler når supertalenter fra hele verden bare blir kastet inn på samme lag.

Spanias tørste for Europa League med seks seire og tre andre løp til finalen de siste 10 årene har betydd at en rekke klubber nå vet hvordan man skal håndtere eksentrisiteten i europeiske bånd og hvordan å balansere disse forpliktelsene med å holde sine La Liga-kampanjer på spor.

Grunnene er mange, La Liga består!comeon

ComeOn oddsbonus 100% opp til 3000 kr.

Besøk ComeOn ..

betsafelogga

Betsafe tilbyr 100% opptil 10.000 kr i velkomstbonus

Besøk Betsafe ...

mobilbetlogo

Mobilbet har satset stort på mobilbetting, men spilles også enkelt på din pc eller Mac. Nye spillere hos Mobilbet får opptil 3 000 kr oddsbonus + 200 gratis spinn.

Besøk Mobilbet...

nordicbet

NordicBet - 100% odds bonus opptil 4 000 kr
50% av bonusbeløpet må spilles og omsettes via mobil.

Besøk NordicBet ...Odds Sider Tipping og Bonus   Oddsspill på nettet   Bookmaker med gode oddsbonuserWeb Analytics