Betting på NHL – Odds på hockey

NHL eller National Hockey League er uten tvil verdens mest prestisjefylte ishockeyliga. Med lag som spenner fra øst til vest i Nord-Amerika gir denne ligaen uendelige spenningsøyeblikk for fansen. For mange er det ikke nok å bare se kampene; de ønsker også å kjenne på spenningen ved å satse penger. Betting på NHL gir en ekstra dimensjon til kampopplevelsen. Men som med all form for gambling er det viktig å nærme seg det med kunnskap og forsiktighet. Denne artikkelen vil veilede deg gjennom oddsenes verden i hockey og gi deg tips til hvordan du kan øke sjansene dine for suksess.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
100% opptil 2.100 NOK
4
100% opptil 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR
6
5 x 20 EUR gratisspill
7
Opptil 5 000 kr
8
2000 kr
9
100% opp till 1000 kr
10
2000 kr

Mange odds på NHL

Langtidsspill

Langtidsspill er en type bet som plasseres før sesongen starter eller tidlig i sesongen og resultatet bestemmes ofte etter sesongens slutt. Dette kan være spill som Hvem vinner Stanley Cup? eller Hvem blir sesongens toppscorer?. Fordelen med slike spill er at oddsene ofte er høyere siden det er mange variabler som kan påvirke utfallet over en hel sesong. For eksempel kan skader, trenerbytter eller overraskende lagprestasjoner endre forutsetningene dramatisk. Mens langtidsspill gir en langvarig spenning er det viktig å huske at mye kan endre seg og man bør ha god kunnskap om ligaen og lagene før man satser.

 Pre match odds

Pre match odds eller forhåndsodds er kanskje den mest kjente formen for betting. Her plasseres innsatsen før kampen starter basert på de tilgjengelige oddsenes evaluering av lagene. Oddssettere vurderer lagets tidligere prestasjoner spillernes form skader hjemmebane/ bortebane-fordel og mange andre faktorer for å bestemme oddsen. 

For eksempel kan et lag som har vunnet de siste fem kampene sine ha lavere odds (dvs. mindre potensiell utbetaling) enn et lag som har tapt sine siste fem kamper. Når man satser på pre match odds er det viktig å undersøke lagene nøye og ikke la seg blende av bare de mest åpenbare statistikkene. Det kan være nyttig å se på hvordan lagene har prestert mot hverandre tidligere eller hvordan de spiller under spesifikke forhold – for eksempel på bortebane eller etter en tøff reise.

 Liveodds

Liveodds som navnet antyder er betting som foregår mens kampen pågår. Dette gir en helt ny dimensjon til spillet da oddsene endres i sanntid basert på det som skjer på isen. Scorer et lag tidlig vil oddsen for at de vinner kampen gå ned. Får et lag en utvisning kan dette påvirke oddsen for neste mål.

Det som gjør liveodds spennende er at man kan reagere på hendelser i kampen. Ser man at et lag dominerer spillet kan man satse på dem selv om de kanskje ligger under i scoringer. Eller hvis en nøkkelspiller blir skadet kan dette gi en anledning til å satse mot det laget. Liveodds krever rask respons og en god forståelse av spillets dynamikk. Det kan være en fordel å ha sett mange kamper og kjenne til lagets spillestil og strategi. Men som alltid når det kommer til betting er det ingen garanti for suksess og man bør spille ansvarlig.

Samlet sett gir NHL-betting en rekke muligheter for spenning og underholdning. Uansett om du foretrekker langtidsspill pre match odds eller liveodds er det viktig å ha kunnskap om spillet, lagene og spillerne. Og husk: Spill aldri for mer enn det du har råd til å tape.

NHL

De største lagene

Montreal Canadiens

Montreal Canadiens er ofte referert til som Habs og er et av NHLs opprinnelige seks lag og holder til i den kanadiske byen Montreal. Laget ble stiftet i 1909 og er kjent for å ha vunnet Stanley Cup flere ganger enn noe annet lag. Historien deres er rik på tradisjon og Bell Centre hjemmebanen deres vibrerer av energi hver kampkveld. Selv om de har hatt oppturer og nedturer forblir Canadiens et symbol på ishockeyens essens i Canada.

Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs basert i hjertet av Toronto er et annet av de opprinnelige seks NHL-lagene. Stiftet i 1917 har Leafs en lang historie preget av suksess, men også av lange tørkeperioder. Fansen er blant de mest lidenskapelige i ligaen og forventningene til laget er alltid høye. Air Canada Centre nå Scotiabank Arena er stedet hvor drømmer fødes og knuses, men håpet lever alltid i Leafs Nation.

Boston Bruins

Fra den amerikanske østkysten kommer Boston Bruins stiftet i 1924. Med sin sort og gull fargekombinasjon er Bruins kjent for sin tøffe spillestil og sin rike historie. TD Garden deres hjemmearena er kjent for sin intense atmosfære. Bruins-fans er dedikerte og kampene mot deres erkerivaler Montreal Canadiens er alltid elektriske.

 Chicago Blackhawks

Chicago Blackhawks med hjemmebase i The Windy City er et lag som har gjennomgått flere transformasjoner gjennom årene. Stiftet i 1926 har Blackhawks hatt perioder med stor suksess, spesielt i nyere tid med flere Stanley Cup-titler på 2000- og 2010-tallet. United Center kjent som The Madhouse on Madison er stedet hvor fansen samles for å heie fram Blackhawks til seier.

Detroit Red Wings

Detroit, ofte kjent som Hockeytown, er stolt hjem til Detroit Red Wings. Laget som ble grunnlagt i 1926 har en stolt tradisjon med mange Stanley Cup-seire. Joe Louis Arena var lenge hjemmebanen deres, men i 2017 flyttet de til det toppmoderne Little Caesars Arena. Red Wings er kjent for sin evne til å utvikle unge spillere og deres vingede hjul-logo er kjent over hele verden.

Disse fem lagene representerer noen av de mest historisk betydningsfulle og suksessrike franchisene i NHL. Deres prestasjoner på isen deres fanskarer og deres bidrag til sporten har sementert deres plass i ishockeyhistorien.

Oppsummering

NHL verdens fremste ishockeyliga byr på en rekke muligheter for de som ønsker å krydre kampopplevelsen med betting. Fra langtidsspill hvor man tippet sesongens vinner til forhåndsodds før kampen og liveodds som lar deg satse mens kampen pågår finnes det mange alternativer for den spillinteresserte. Noen av de mest ikoniske lagene i NHL inkluderer Montreal Canadiens Toronto Maple Leafs Boston Bruins Chicago Blackhawks og Detroit Red Wings. Hvert av disse lagene bærer med seg en rik historie og en dedikert fanskare. For dem som ser etter ekstra verdi ved innsats tilbyr mange bettingselskaper oddsbonuser. Disse kan gi nye spillere en god start eller belønne trofaste kunder. Men husk enten man satser for moro skyld eller for spenningens skyld er kunnskap nøkkelen og ansvarlig spill bør alltid prioriteres.