Oddsbonus kommer i mange valører

De som spiller odds hos bettingselskapene vet at det hele tiden finnes tilbud om forskjellige oddsbonus. Slike sportsbonuser kommer i mange varianter og tilbys både nye spillere og de som er faste gjester hos bookmakerne. Oddsbonusene kan ha navn som velkomstbonus, gratispenger, cashback, gratisspill eller risikofrie spill. Uansett gir de deg en ypperlig sjanse til å spille odds uten at du behøver å bruke egne penger til det.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
Opptil 5 000 kr
4
100% opptil 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR
6
100% opp till 2000 NOK

Gratispenger til oddsspill

Noen ganger kan du få et lite velkomsttilbud hos spillselskapene i form av gratispenger. Typisk er dette 10-50 kroner du får som belønning for at du har registrert deg med personlig informasjon. Dette er altså penger du får uten at du foretar et innskudd, og som gir deg en fin anledning til å bli litt bedre kjent med oddsspill hos den konkrete bookmakeren.

Oddsbonus som ny spiller

Det mest vanlige er at du som ny spiller får en velkomstbonus fra bettingselskapet. Denne er koblet til det første eller flere av de første innskuddene du foretar. En matchende bonus på 100% opptil 1000-3000 kroner er veldig vanlig. Den kan også være på 5000 kroner. Er prosentsatsen høyere er gjerne bonusen lavere i kroner. Alle oddsspillere kjenner vel til klassikeren på 500% opptil 500 kroner. Da blir hundrelappen din raskt til 600 kroner som kan brukes på odds eller liveodds.
Denne typen oddsbonus får du også som etablert spiller i forbindelse med generelle kampanjer eller i form av et personlig tilbud på sms eller e-post. Det siste benyttes ofte av oddssider hvis du har vært rolig på bettingfronten en periode. Da er dette et virkemiddel for å reaktivere deg igjen. Denne typen bonus kan også gå under navn som påfyllingsbonus eller innskuddsbonus.

Gratisspill

Noe som blir mer og mer vanlig både til nye spillere og til de som allerede er spillere, er en oddsbonus i form av gratisspill. Dette er som navnet beskriver et gratisspill som kan brukes på sport. Slike ligger gjerne i området 50-100 kroner, men kan også være større. Dette er noen ganger knyttet til bruk på konkrete sporter, men oftere og oftere står du fritt til å bruke gratisspillet på den sporten du selv ønsker å spille odds på. Hos noen bookmakere kan du faktisk få ukentlige gratisspill helt frem til du vinner når du registrerer deg som ny spiller.

Risikofritt spill

Denne typen oddsbonus er noe som tilbys de som er registrerte spillere hos et bettingselskap. Enten som en del av en kampanje eller som et personlig tilbud. Som oftest er det i forbindelse med spesielle sportsbegivenheter. Det kan være Premier League i fotball, en basketfinale i NBA, en kamp i UFC eller en annen idrettsbegivenhet som det er stor blest rundt. Kanskje Tippeligaen!

Et slikt spill fungerer på det viset at du bruker egne penger for å spille. Det betyr altså at du ikke får spillet av bookmakeren sånn som et gratisspill, men du løper ingen risiko med å bruke penger på spillet. Dynamikken er nemlig slik at du spiller med egne penger, men det er bettingselskapet som bærer risikoen. Ender spillet ditt med tap får du nemlig innsatsen tilbake fra spillselskapet. Dermed har du fått muligheten til å vinne med det risikofrie spillet uten å ta noen form for økonomisk risiko.

Cashback

Den siste varianten av oddsbonuser er det som kalles for cashback. Det er også at du får penger tilbake fra bookmakeren. Når du spiller odds har du neppe suksess hver eneste gang, og da er det fint om bookmakeren din tilbyr deg en cashback-bonus. Denne kan du få tak i gjennom løpende kampanjer eller tidsbegrensede tilbud. Hvis du har gått med tap på spillingen din den siste uken eller måneden, gir cashback deg penger tilbake på nettotapet ditt.
En cashback-bonus er vanligvis på 10% av nettotapet opptil et bonusbeløp på mellom 1000-5000 kroner. Den kan være både mindre og større. Det hele kommer selvsagt an på bookmakeren. Har du for eksempel hatt et nettotap på oddsspillet ditt den siste måneden på 25 000 kroner, så innebærer en cashback på 10% opptil 3000 kroner, at du får 2500 kroner tilbake fra bookmakeren. Disse pengene kan du da eventuelt benytte til å vinne tilbake deler av eller hele nettotapet.

Vilkår og betingelser for oddsbonuser

Bookmakerne deler ikke ut oddsbonuser av ren veldedighet, men som et virkemiddel. Konkurransen mellom aktørene er tøff, og for å skille seg ut fra konkurrentene brukes dette aktiv. Enten for å tiltrekke seg nye oddsspillere eller for å holde de registrerte spillerne aktive, og ikke minst forhindre at de rusler ut døren og går inn hos en av konkurrentene. Siden det er slik kommer som oftest disse oddsbonusene med visse vilkår og betingelser.
De viktigste å sette seg inn i er omsetningskrav og minsteodds. Omsetningskrav er hvor mange ganger gevinster vunnet med en oddsbonus må spilles for før de kan tas ut i ekte penger. Og alle disse gangene må det skje til en fastsatt minimumsodds. Eksempelvis må derfor en oddsbonus på 1000 kroner med omsetningskrav på 5 ganger til 1.50 i minsteodds, omsettes for 5000 kroner på sport til minst 1.50 i odds.

Oddsbonuser gir deg ekstra vinnersjanser uansett

Vilkår og betingelser er sjelden en grunn alene til å takke nei til de forskjellige typene oddsbonuser. Er du klar over hva de innebærer før du takker ja til tilbudet, slipper du overraskelsen og en eventuell skuffelse i ettertid. Har du skjønt disse betyr sportsbonuser vinnersjanser på bookmakerens regning. Dette blir penger du kan bruke på oddsspill uten at du må benytte dine egne eller at du spiller uten risiko. Og i sum betyr det mange ekstra vinnersjanser uten at du tar personlig eller økonomisk risiko.
Noen ganger får du også oddsbonuser uten noen form for vilkår og betingelser. Da er det bare å takke og ta imot med en gang. Da er det virkelig snakk om en oddsbonus.