Premier League sesongen 2019/20

For de som er opptatt av engelsk fotball og Premier League er spenningen til å ta og føle på. Seriestarten er rett rundt hjørnet og kampen mellom Liverpool og Norwich sparker det hele i gang. Eliteserien i Norge er halvspilt og andre store europeiske fotballigaer som italienske Serie A, tyske Bundesliga, spanske La Liga samt franske Ligue 1 er også i startblokken, men engelsk toppfotball har en ekstra plass hos mange fotballfrelste nordmenn. For de helfrelste er serieåpningen av Premier League nesten på høyde med julaften, nyttår eller 17. mai. Det er en skikkelig feststund og serieåpningen av Premier League-sesongen 2019/2020 er ikke noe unntak. Lagene er forberedt og det er klart for en fotballfest som varer til ut i mai 2020!

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
Opptil 5 000 kr
4
100% opptil 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR
6
100% opp till 2000 NOK

Den 28. utgaven av Premier League

Etter endringen av det engelske ligasystemet ble det spilt fotball i Premier League for første gang sesongen 1992/1993. Dermed blir den kommende sesongen den 28. utgaven under navnet Premier League. Før endringen var det kåret en engelsk ligamester 93 ganger siden 1888/1889. Kun 4 og 6 sesonger i forbindelse med 1. og 2. verdenskrig ble det ikke spilt serie fotball i England.

49 lag har spilt i Premier League siden den ble etablert, men kun de seks lagene Arsenal, Chelsea, Blackburn Rovers, Manchester City, Leicester City og Manchester United har klarte å vinne den. Leicester ble den mest uventede seriemesteren da de vant i 2015/2016-sesongen. Man U vant den første sesongen av Premier League og har 13 titler. Det er forøvrig kun 6 lag som har spilt i Premier League hver eneste sesong. Det er det bare Liverpool, Everton, Arsenal, Chelsea, Tottenham og Manchester United som har gjort.

Gjensyn med tre tidligere PL-kjenninger

Etter forrige sesong rykket tre lag som tidligere har spilt i Premier League opp fra Championship. Det betyr gjensyn med lagene Norwich City, Sheffield United og Aston Villa. Norwich rykket ned forrige gang etter 2015/2016-sesongen. Det samme gjorde Aston Villa etter å ha spilt sammenhengende i Premier League siden starten i 1992. Det er lengre siden Sheffield United spist kirsebær med de store, de rykket ned fra Premier League etter sesongen 2006/2007. Hvordan nykommerne vil gjøre det etter returen til det gode selskap er vanskelig å si noe sikkert om. Ofte sliter de fleste med å overleve mer enn en sesong på toppnivå, men samtidig er det også de som overrasker stort med en god ligaplassering.

The Big Six vil dominere også i 2019/2020-sesongen

I Premier League er det jevnt over lagene som kalles for The Big Six som inntar toppen av ligatabellen. Om ikke lag som Everton og Leicester karrer til seg en plass på Topp 6, er det jevnt over Liverpool, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Arsenal og Manchester United som stikker av med disse. Om ikke et lag tar en «Leicester» i 2019/2020-sesongen står nok nok en gang kampen om de øverste plassene mellom The Big Six.

Tett duell mellom City og Liverpool

Den siste sesongen bød på en tett og spennende kamp om ligatittelen helt til den siste spilleomgangen. Liverpool og Manchester City var i en liga for seg og disse to kommer nok til å ligge et hestehode foran de andre også i 2019/2020-sesongen. City har mistet Vincent Kompany og Danilo til Juventus, men fått inn Angelino, Joao Cancelo og Rodri De to siste kjøpt for henholdsvis 60 og 62,8 millioner £. Pep Guardiolas mannskap er neppe særlig svekket før ligastart. Det er heller ikke Jürgen Klopps Liverpool.

På Merseyside har de ikke sett behovet for å handle mye denne sommeren. De eneste innkjøpene er Sepp van den Berg og Harvey Elliot. I tillegg er keeper Adrian kommet på free agent transfer. Ut porten har Simon Mignolet, Daniel Sturridge, Albert Moreno, Danny Ings og Rafael Camacho forsvunnet. Spillerstallen holder høy klasse og spillerne blir garantert enda mer samspilte i sesongen som kommer. At det blir jevnt mellom disse to lagene viste uavgjortkampen i Community Shield.

Kjøp og salg hos London-klubbene

Tottenham ble nummer fire forrige sesong, men kom til finalen i Champions League hvor det ble tap mot Liverpool. Maurizio Pochettinos lag har potensiale og aspirerer til medalje denne sesongen. Laget er styrket med spillere som Tanguy Ndombele for 55 millioner £ samt Giovani Lo Celso og Ryan Sessegnon. Solgt er Kieran Trippier.

Vest i London har Chelsea-legenden Frank Lampard overtatt som manager. Chelsea ble nummer tre forrige sesong i tillegg til triumfen i Europa League med finaleseier over Arsenal. Forventningene er som alltid store, men kjøpsnekten gjør at klubben ikke kan være aktive på overgangsfronten. Lånet av Mateo Kovacic fra Real Madrid er gjort permanent for 40,5 millioner. Solgt er spillere som Eden Hazard (90 mill. £) og David Luiz. Alvaro Morata er sendt på utlån. Dette gjør at Chelsea er svekket sammenlignet med forrige sesong.

Unai Emery har styrket Arsenal-stallen med David Luiz, Kieran Tierney, Dani Ceballos, Gabriel Martinelli samt Nicolas Pepe for 72 millioner £. Det behøves for mange har forlatt klubben. Det gjelder spillere som Laurent Koscielny, Krystian Bielik, David Ospina, Danny Welbeck og Aaron Ramsey. Mye tyder derfor på at Arsenal blir det svakeste laget av The Big Six.

Solskjær med rekordkjøp

Ole Gunnar Solskjær hentet tidlig i overgangsvinduet Aaron Wan-Bissaka for 50 millioner £ samt Daniel James. Da Harry Maguire ble kjøpt fra Leicester for 80 millioner £ satte man ny prisrekord for en forsvarsspiller. Manchester United har mistet spillere som Ander Herrera og Romelu Lukaku. I den røde delen av Manchester er man sultne på mer sølvtøy, og fansen forventer og krever bedre resultater enn forrige sesong. Det klarer nok laget også, men presset er stort på den norske manageren.

Premier League sesongen 2019/20

City er favoritt hos bookmakerne

Premier League består av 20 lag og dermed skal det spilles totalt 380 kamper før enda en sesong er over. Hos oddssider er troen på det tredje strake seriemesterskapet til Manchester City stor. Hos alle er det dette som kan spilles til lavest odds. Den største opponenten til dette er Liverpool og alle bettingselskapene har nest lavest odds på dette. Deretter er det et sprang til Tottenham som ses på som tredjekandidaten til ligatittelen. Deretter vurderes Chelsea og Manchester United ganske likt, men med London-laget et lite hesthode foran. Alle bookmakerne tror at Arsenal ender som nummer seks den kommende sesongen. Dominansen til disse seks lagene er så total at man ikke får høyere odds enn 2.40 på det svakest av dem for at det ender på Topp 4 og 1.35 Topp 6. For de nyopprykkede mener bettingselskapene at Aston Villa vil gjøre det best. Norwich og Sheffield rykker direkte ned ifølge bookmakerne.