La Liga – en fotballiga som inviterer til oddsspilling

Mange i fotballinteresserte har alltid fulgt litt ekstra med på spansk fotball og La Liga. Spesielt de rivaliserende klubbene Barcelona og Real Madrid har hatt mange tilhengere utenfor den iberiske halvøy. Disse to klubbene har lange tradisjoner med å markere seg i de europeiske fotballcupene. De siste årene har det imidlertid også vært flere andre spanske lag som har markert seg godt i disse. Interessen for spansk toppfotball i Norge fikk et skikkelig løft da Martin Ødegaard ble solgt fra Strømsgodset til Real Madrid i 2015. Det samme fikk også interessen for betting på spansk fotball.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
Opptil 5 000 kr
4
100% opptil 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR
6
100% opp till 2000 NOK

La Liga ble etablert i 1929

Ideen om en nasjonal liga ble foreslått i 1928, og ble vedtatt etter mye om og men av det spanske fotballforbundet. Året etter kom en liga med 10 lag på plass. Antall lag er blitt utvidet seks ganger siden starten i 1929, og var på sitt største i sesongene fra 1995 til 1997 med 22 lag. Deretter gikk man tilbake til 20 lag. Det innebærer at hver sesong i La Liga eller Primera División som er det egentlige navnet, består av 380 kamper. Med unntak av tre sesonger under den spanske borgerkrigen, er det blitt kåret en spansk seriemester på øverste nivå hvert år siden 1929.

Real Madrid har flest ligatitler

De som har fulgt spanske fotball vet jo at ligaen ofte er blitt dominert av de to rivaliserende El Casico-klubbene Barcelona og Real Madrid. Begge klubbene har også vunnet Champions League flere ganger. Det var Barcelona som vant den aller første utgaven av La Liga, men deretter vant de ikke igjen før i sesongen 1944/1945. Det baskiske laget har til sammen sikret seg 26 seriemesterskap, mens de også har endt på andreplass like mange ganger. 

Det er imidlertid Real Madrid som kan slå i bordet med aller fleste ligatitler. Hele 34 ganger har hovedstadslaget vunnet La Liga. 24 ganger har de tatt sølv i serien. De vant første gang i 1931/1932 og den etterfølgende sesongen, men deretter vant de ikke på nytt før i 1953/1954-sesongen. To ganger har Real Madrid klart å vinne ligaen fem sesonger på rad. Ser du på statistikken er det 1951/1952-sesongen som er starten på dominansen til Barcelona og Real Madrid. Etter den tid er det kun 16 ganger at et annet lag har vunnet La Liga.

Betting på La Liga

De senere årene er det Atletico Madrid som har vært den sterkeste konkurrenten til disse to, og som har tatt ligagullet om det ikke har gått til Los Blancos eller Barca. Atletico Madrid har til sammen 11 ligatitler samtidig som de også har sikret seg ti andreplasser i La Liga.

Det er til sammen 9 lag som har vunnet La Liga en eller flere ganger. I tillegg til de tre nevnte er det Athletic Bilbao, Real Betis, Sevilla, Valencia, Real Sociedad og Deportivo La Coruna. De seks siste klubbene har til sammen nitten seriemesterskap, og av disse har Athletic Bilbao og Valencia de fleste med henholdsvis 8 og 6 ligatitler.

Betting på La Liga

Det er mye du kan spille odds på i La Liga på oddssider. Ekstra mange velger å spille på vinnermarkedet i El Clasico-kampene mellom Barcelona og Real Madrid, samt hovedstadsderbyet mellom Atletico Madrid og Real Madrid. Rett og slett oddspilling på enten hjemmeseier, uavgjort eller borteseier ved fulltid, pause eller begge deler på samme tippekupong. 

Dette er eksempler på hovedmarkedet for oddsspill på La Liga, men det er selvsagt hundrevis av bettingmuligheter på hver eneste kamp i La Liga. Dette kan være kamputfall og hendelser, som for eksempel om det første målet i kampen mellom Barcelona og Real Madrid kommer på straffespark, frispark, corner eller etter et innkast. 

På spillernivå finnes det også mange muligheter for oddsspill. Oddsmarkeder for enkeltspillere er om en konkret spiller scorer det første målet i en kamp, eller om han scorer i løpet av kampens første 10, 15, 20 eller 30 minutter. Du kan også spille odds på om en spiller pådrar seg gult eller rødt kort i en kamp, eller om vedkommende lager straffespark i et lokalderby. 

Mulighetene er mange om du liker betting på La Liga. Mye av det som du kan plassere oddsspill på i enkeltkamper, kan spilles til både odds og liveodds. Og allerede før sesongstart kan du plassere lange vinnerspill (outrights) på hvilket lag som vinner La Liga, eller ender blant de tre beste, hvem som rykker ned og hvilken spiller som blir ligaens toppscorer.