Spill på ditt favorittlag i Tippeligaen

Eliteserien er det nye navnet på den norske fotballigaen for herrer tidligere kjent som Tippeligaen. Serien arrangeres av Norges Fotballforbund ved hjelp av ulike sponsorer. Navnet kom i sin tid av at Norsk Tipping var hovedsponsor. Tippeligaen består av 16 kvalifiserte lag som spiller to kamper mot hver motstander i løpet av sesongen. Lagene rangeres etter poeng og de tildeles utfra resultatet i hver enkelt kamp;

Seier: Tre poeng
Uavgjort: Ett poeng
Tap: Null poeng

I slutten av hver sesong vil de to lagene med den laveste poengsum stå i fare for å rykke ned og ut av Eliteserien. De må deretter spille kvalifiseringskamper mot topplagene i 1. divisjon for å holde på plassen til neste sesong. Poengsystemet i dagens Eliteserie er slik det var i 1986, i årene før 1986 prøvde man ut ulike poengsystemer og rangeringer før man til slutt bestemte seg for dagens system.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opp till 2000 NOK
3
Opptil 5 000 kr
4
100% opptil 2000 NOK
5
200% opptil 100 EUR
6
100% opp till 2000 NOK

Rosenborg i Tippeligaen

Rosenborg er det laget som har vunnet flest ganger i turneringen, og sto ubeseiret helt fra 1992 til og med 2004 før de ble slått av Vålerenga i 2005. Rosenborgs dominans i Tippeligaen skyldes i stor grad Nils Arne Eggens trenerferdigheter. Han var med på å bygge et svært sterkt RBK som vil bli husket i mange år. Spillerne Harald Martin Brattbakk og Sigurd Rushfeldt var toppscorere i RBK i denne perioden og skal også ha mye av æren for RBKs prestasjoner i denne perioden. Rushfeldt er faktisk den spilleren som har scoret flest mål i hele Eliteseriens historie etter han slo Brattbakk i sitt siste år som profesjonell spiller. Både Brattbakk og Rushfeldt vil gå inn i norsk fotballhistorie som to svært verdifulle spillere. Etter at Harald Martin la opp som profesjonell fotballspiller i 2008 byttet han beite og jobber i dag som flyger i Norwegian.

1990-tallet var på mange måter en gullalder for norsk fotball. Vi hadde veldig mange gode spillere både nasjonalt og internasjonalt, og det er tydelig at Norge har blitt svekket som fotballnasjon siden den gang.

Betting i Tippeligaen

Mange liker å sette penger på sine favorittlag i fotball, og Eliteserien er ingen unntak. Flere ulike bookmakere tilbyr odds for de ulike kampene, sluttplasseringene og andre veddemål i løpet av sesongen. Rosenborg er alltid en favoritt i Eliteserien, og det er nok vanskelig å ta fra de denne statusen. Hvert eneste år klarer likevel nye og mindre lag å kvalifisere seg til å spille i Eliteserien og det kan by på overraskelser og gode odds for de som tør å ta litt risiko hos oddssider på nett!